Standard side

Vi ønsker Anne Nørdsti velkommen tilbake til å lage liv på Storås 😁💃!

Anne Nørdsti ga ut sitt første soloalbum i 2004, og har siden den gang etablert seg som en av Norges største artister i krysningspunktet mellom Danseband og Country. Anne har gitt ut 9 album, den siste i oktober i 2017 som har høstet gode kritikker. Hun har solgt over 180 000 plater, var den første kvinnelige artisten som vant Spellemannsprisen i kategorien «Danseorkester», 6 nominasjoner har det blitt, hun har mottatt 11 gull/ platinaplater og vunnet 3 Gullsko for «Årets Danseband». Hun har turnert land og strand rundt, i kriker og kroker, og har for lengst passert 800 konserter! Hun har også opptrådd i Finland, Sverige, Thailand, Færøyene og Spania ved flere anledninger.

Anne Nørdsti skriver mye av materialet sitt selv, og hennes største hiter som «Bygdeliv», «Bonderomantikk», «Lykke til» for å nevne noen, er ført i pennen av henne selv. Hun har gjort flere duetter på plate, med bl.a. Olle Jönsson fra Lasse Stefanz, Lars Erik Blokkhus i Plumbo, Steinar Engelbrektsson og Tommy Michaelsen.

Når vi nå skriver 2019, har Anne Nørdsti feiret 15 år som soloartist!

Anne Nørdsti er kjent for å gi alt fra scena. Hun har en formidlingsevne som gjør henne helt unik. Hun er for det meste sprudlende og energisk, men evner også å være varm og nær. Hun engasjerer både hjertet og dansefoten, så lytt, nyt eller ta deg en svingom, enten det er på dansegulvet eller stuegulvet!

Holmsve kommer til Storås Dansefestival 😁🤠

Holmsve er et danseband med lange tradisjoner. Røttene går helt tilbake til tidlig syttitall.
Underveis er det blitt mange endringer i stilart og sammensetning. Bandet slik det fremstår i dag hadde sin stiftelse i september 1997, og har medlemmer fra Snåsa i nord til Vanvikan i sør. Holmsve har sitt hovedsete i Steinkjer.

Størsteparten av låtene som spilles er egenprodusert stoff med trøndersk tekst. Første plateutgivelse kom på eget produksjonsselskap - Holmsve Production - i september 1998, og har navnet "Det e lov å ha drømma!". Tittellåten lå til sammen 46 uker på den norske dansebandtoppen, og har siden hatt gode plasseringer på tilsvarende lister i andre land.

2004 ble et skikkelig jubelår for gutta i Holmsve. I sin sjette finale gikk orkesteret til topps i Årets Dansebandmelodi 2004 i Storstuggu på Røros i april. Mer enn 1 million norske tv-seere så finalesendingen på NRK 1, der fjernsynsseerne bestemte at ”Linedancebølgen går” var den beste av de i alt 46 melodiene som deltok i konkurransen. En halv time etter at finaleshowet på fjernsyn var avsluttet, spilte steinkjergutta opp til to timers dans på direkten i radioens "På dansefot". Bedre klaff med valg av danseorkester kunne neppe NRK ha fått ...

I løpet av 2004 toppet Holmsve også Norsktoppen en rekke ganger. Hele 13 uker lå Steinar Storm Kristiansens "Linedancebølgen går" på Norsktoppen. 6 av ukene lå sangen på førsteplass. Det ga totalt sett en fjerdeplass på årsoversikten over de mest populære melodiene på Norsktoppen i 2004.
Holmsve har også deltatt på en rekke arrangementer i både inn- og utland, og er et ettertraktet orkester både ved dansebandfestivaler og andre dansearrangementer. Ifølge arrangøren bak Dansefestivalen i Sel 2003 var Holmsve og Ole Ivars festivalens høydepunkter.
Høsten 2004 kunne NRKs populære radioprogram ”På Dansefot” feire 10-årsjubileum. Det foregikk om bord på Kiel-ferja, med bortimot ett tusen danseglade på dansegolvet - og Holmsve på scenen.

Gleder oss til denne gjengen spiller opp til dans og allsang 😃!

Vømmølgutan er et orkester bestående av seks verdalinger som komponerer og spiller ny vømmølmusikk så vel som de spiller tradisjonell vømmølmusikk. Med 35 års fartstid har gjengen besøkt de største festivalene i Trøndelag de siste 20 årene, men også andre større arrangementer utenfor fylket

Høsten 2007 dro Vømmølgutan til Lydhagen studio for å lydfeste sin musikk Gutan hadde et singelslepp i mai 2008 med låtene ”På Vømmølfestival” og ”Sommer i Krestiansund”. Sistenevnte nådde henholdsvis to andreplasser og en tredjeplass på Norsktoppen sommeren 2008. Denne singelen solgte ca 2 000 eksemplarer uten plateselskap. Våren 2009 ble singelen fulgt opp av ei full plate med tittelen ”Ikke te å tru” som solgte 5 000 eksemplarer dette året. Plata skrev Verdalshistorie med 20.plass på VG-lista for mai 2009.
I 2011 kom singelen «Vømmøltoget» som det også ble lagt film på. Vømmølgutan besøkte Stabburet Studio i 2016 der albumet «Gammelgrana» ble produsert. I 2017 leverte bandet låten «Heim te Vømmøldal» på albumet «Sommerslager» for Grammafon(Norske band)

I 2020 er det 35-årsjubileum og ensemblet gleder seg til å besøke flere meritterte festivaler og arrangementer. Orkesteret føler seg privilegert som få reise rundt i landet og spille en musikksjanger som ser ut til å leve i beste velgående. Tidløs, fengende, og høy allsangfaktor. Ja, det er signaturen på Vømmølmusikken.

Påtide å ønske selveste Ole Ivars tilbake på Storås 😃

OLE IVARS starta i Hamar-området i 1964 og har stadig mjøsbyen som base. Bandet har en tilhengerskare som omfatter folk i alle aldre, og i flere land. Tidligere var det kun moderlandet som var nedslagsfeltet, men i de siste åra har de spilt i både Sverige, Spania, på Færøyene, og til og med i Latvia. For sin innsats i Sverige ble de for få år siden krona med SVENSK GULLPLATE for albumet Ole Ivars 40 Beste! De har først og fremst spilt til dans for” folket” i hele sin lange karriere, noe som på en måte kulminerte med at de fikk det ærefulle oppdrag å spille opp til dans, da Den Norske Opera & Ballet ble åpna i 2008. Da var publikummet kongelige, ministere og andre celebriteter. Siden 2004 har de også spilt flere titalls julekonserter i kirker rundt om i landet. I jubileumsåret 2014, da bandet fylte 50 år, klatra Ole Ivars enda et steg opp på kulturstigen, ved å spille både show og konserter for sittende publikum, i flere av landets kultur- og konserthus. De er kjent fra en rekke TV-opptredener, bl.a.” Den store klassefesten”,” Fire stjerners middag” og” Lindmo”. NRK TV gjorde også opptak fra jubileumsfesten i Vikingskipet på Hamar, da bandet fylte 50 år. I tillegg til at konserten ble sendt flere ganger på NRK, ble den også sendt i beste sendetid for broderfolket, på SVT 1, på selveste nyttårsaften i jubileumsåret.

OLE IVARS er nærmest for grossister å regne i antall Spellemannpriser. De har 8 ” bronseharper”, inkludert den gjeveste av alle, ÅRETS SPELLEMANN. Hele 12 ganger har de blitt nominert fra prisen ble oppretta for danseband i 1996.
De har solgt over en million plater, og har et tosifra antall GULL og PLATINA-trofeer på veggen.

OLE IVARS vant i 1999, konkurransen, «Årets dansebandmelodi», på NRK TV med sangen,” Nei, så tjukk du har blitt”. Denne sangen har forøvrig blitt stadfesta udødelig som landeplage, gjennom NRK’s TV-program om låta. Dette programmet het nettopp Landeplager. I 2004 kåra NRK også OLE IVARS til TIDENES NORSKE DANSEBAND!! Bandet har også fått mange kulturpriser. I 2008 deltok de for første gang i Melodi Grand Prix, og kom helt til den Norske Finalen i Oslo Spektrum. Bandets bassist og låtskriver, William Kristoffersen, mottok i 2009, Kongens fortjenstmedalje, først og fremst for alle låtene han har skrevet gjennom tida. De fleste av dem har Ole Ivars gjort kjent. For å nevne noen av hitlåtene kan vi ramse opp: Kongen av Campingplassen, Nei, så tjukk du har blitt, En får væra som en er, Jeg trodde änglarna fanns, Kalle med fela, Spellemannsblod, Fem gule enker, Samefolkets land, Kjerringa mi kan itte spelle trekkspell og Da ser jeg alltid lyst på livet. De store sekstitallshitene, Regnets Rytme og Line, henger selvsagt med fremdeles. Det året bandet fylte 50, ble de også hedra av Nationaltheatret/Torshovteatret med en musikal, bygget over Ole Ivars-sanger. Den fikk navnet,” En får væra som en er - En Ole Ivars musikal”. Den ble så populær at den ble satt opp på nytt på Nationaltheatret sommeren 2016. På premieren spilte Ole Ivars konsert for gjestene i festsalen på selveste «Nasjonal». I 2019 ble de ytterligere hedra ved at TV 2 sendte en TV-versjon av denne musikalen som en serie, for øvrig den første i sitt slag i Norge. Seertallene var høye.

Fra jubileumsåret 2019 fikk bandet ny frontfigur. Espen Hagen Olsen overtok som hovedvokalist. Han hadde allerede lang fartstid fra scener i inn og utland, og var kjent for mange, selv om han fremdeles bare er i midten av tredveåra. De andre bandmedlemmene har det morsomt med å si at Espen har dratt ned gjennomsnittsalderen i bandet betraktelig.


I sitt 56. år på veien består Ole Ivars av:

Ole Ødegård, som starta bandet og fremdeles med trygghet trakterer sine tangentinstrumenter
Arne Willy Foss, som er den andre fra originalbesetningen. Han er en glimrende multimusikant som spiller både klarinett, fløyte og alle saksofoner. Han er også solist på flere titalls låter.
William Kristoffersen, som er bassist, en av vokalistene, primus motor og bandets viden kjente låtskriver. Fra han starta i 1983 har nærmere tre hundre av hans sanger og låter blitt innspilt på tjuefem forskjellige studioalbum med bandet. De fleste hitlåtene kommer fra hans hånd.
Morten Nyhus, som spiller trommer. Han har også vært produsent og tekniker på de fleste Ole Ivars-album, fra 1989.
Bjørn Elvestad, som er den andre multimusikanten i bandet. Han starta i 1996, og spiller gitarer, trekkspill, steelgitar, fele, keyboards, samt at han er korist. Bjørn er også solist på mange låter, der han anvender mange forskjellige av de instrumentene har trakterer.
Espen Hagen Olsen, ny hovedvokalist fra 2019. Han spiller i tillegg gitar.

Så må vi bare først som sist få presisert: Joda, Bjørns Orkester synger fortsatt på morsmålet, tittelen på det nye albumet «Dance On» har nærmest blitt et begrep blant orkesterets danseglade fanskare. Så er det avklart.
Så fortsetter vi med å fortelle at Bjørn Kalvatsvik, orkesterets «far» og grunnlegger, har i 2019 holdt det gående i musikkens tjeneste i 50 – femti – år!
Derfor kan vi med stolthet presentere «Dance On» som et jubileumsalbum, album nummer 12 i rekken! Deres forrige album, «I kanonform» ble utgitt sommeren 2017, så det er virkelig på tide å få presentert nytt materiale. Og hvilket materiale! Plateslipp på Kiel-tur 26.-27. oktober!
Selvsagt er det vårt trofaste plateselskap Tylden & Co. Som står for utgivelsen!
Mathias Kalvatsvik, orkesterets frontfigur fra scenekanten, står bak det meste av materialet også denne gangen. Og som vanlig er det en herlig avstand mellom glade og definitivt ikke så glade låter. Titler som «Fest oppi bygda» og «Jentene på landet», og ikke å forglemme «Katta mi», er noen skikkelige gladlåter, mens countryballaden «Egen bar» og Benny Borgs «Sting for sting» har tekster til ettertanke. Singelen «Mørke engel» står fram som en nydelig kjærlighetsballade, mens «Rosa du fikk av meg» er en «uptempo» kjærlighetserklæring. Så altså, som alltid en svært så herlig mikstur fra Bjørns Orkester.
Orkesteret består som alltid av Bjørn Kalvatsvik, Mathias Kalvatsvik, Johnny Kalvatsvik og Jan Erik Bang Småge. På «Dance On» er produksjonen fortsatt i de beste hender, med Morten Nyhus bak spakene.
Bjørns Orkester kommer fra Fræna (Hustavika etter 2020) og Molde i Møre og Romsdal, med fanskare over hele landet. Spillejobber fra Agder i sør til Nord-Norge i nord. Fast innslag på de største dansefestivaler og dansegallaer. Men like gjerne er de å finne på en «dans på lokalet». Og populariteten har aldri vært større enn nå!
 

Dænsebændet

Førstemann ut er Dænsebændet, vi gleder oss til de entrer scenen på årets festival 😊!

Det er et drøyt stykke fra Snertingdal til Las Vegas, men når Dænsebændet skreller av seg sine sivile gevanter og ifører seg sine scenekostymer, skjer det en mirakuløs forvandling: Et knippe lett sirævete innlandsbygdinger forvandler seg til stjernespekkede glamorøse idoler, og hele scenen lyser opp som det skulle være selveste Caesar’s Palace i Vegas.

Det har alltid vært Dænsebændet’s styrke, at fra det øyeblikket de har skrudd på sine forsterkere, har de overøst sitt publikum med unik scenesjarm, fengende danserytmer og en vellyd som få gjør dem etter. Derfor hører de også med til den absolutte elite blant danseorkestrene her hjemme.

Dænsebændet har gjennom sine snart 39 år på veien blitt gjengangere i norsk radio og TV. Totalt 19 plateinnspillinger har de på samvittigheten, hvorav den siste hadde release på Dansefestivalen på Sel sommeren 2014. Etter manges mening den beste plata Dænsebændet noen gang har gjort og som fortjent gav dem Spellemannprisen for året. Dette var Dænsebændet’s tredje Spellmannpris. De to andre fikk de i 2002 og 2011.

Dænsebændet har i dag en medlemssammensetning som til sammen har mer enn 200 års erfaring med norsk dansemusikk, noe som igjen indikerer at disse gutta vet hva de holder på med, og at de har et hjerte for dansemusikken. Etter 12 års pause erOdd Jan Haug er tilbake og forsterker Dænsebændet med sitt eminente saksofonspill . Dette gjør Dænsebændet litt unikt, 7 manns orkester med 2 blåsere.

Dænsebændet består av:

Arnstein Tungvåg – vokal
Vidar Sundbakken – tangenter, vokal
Tommy Stensvold – leadgitar, vokal
Svein Egil Bjørge – saksofoner, trekkspill, bass
Odd Jan Haug – saksofoner, kassegitar, vokal
Bjørn Aske – bass, kassegitar, vokal
Finn Andresen - trommer